Sposób przygotowania

Biszkopty namoczyć w dobry alkoholu (np. rumie) i wyłożyć nimi tortownicę.

MASA 1
Przygotować żelatynę - 2 łyżeczki rozpuścić w 500ml wrzącej wody.

Banany zmiksować z jogurtem.Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru purdu i cukru waniliowego. Masę bananowo-kawową połączyć z kremówką. Jedną łyżke masy wymieszać ze schłodzoną żelatynę. Gdy zacznię tężeć dodać ją do reszty masy i dokładnie zmiksować. Wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.

MASA2:
Przygotować żelatynę - 1 łyżeczkę rozpuścić w 300ml wody. Odstawić do stężenia.

Śnieżkę przygotować wg przepisu. W rondelku zagotować odrobinę mleka, do wrzącego wsypać pokruszoną czekoladę i poczekać aż się rozpuści. Dokładnie wymieszać. Gdy czekolada ostygnie dodać do niej kakao i śnieżkę i wymieszać. Następnie dodać tężejącą żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać na masę bananowo-kawową.

Wierzch dekorujemy wg uznania. Ja dodałam płatków migdałowych.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kostyk

    oj tak, cała blacha poszła w dwa dni ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !