Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, lekko przestudzić. Mleko w proszku wymieszać z 1 szklanką cukru pudru. Foremkę wyłożyć folią spożywczą. Do mleka i cukru wlać bardzo ciepłą (nie gorącą) galaretkę. Miksować kilka minut. Masę wylać do foremki, schłodzić w lodówce (ok.30 minut). Masę wyłożyć na stół (uprzednio posypany cukrem pudrem) i pociąć nożem maczanym w ciepłej wodzie na kwadraciki. Każdy obtoczyć w pozostałym cukrze pudrze.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Interesujący przepis...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    szybciutkie i fajniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    musze kiedyś wypróbować
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Fajny deserek. Z chęcią zjem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !