Sposób przygotowania

Spód:
Jajka utrzeć z cukrem pudrem, mąką i proszkiem. Wlać do tortownicy i piec około 15-20 minut w temp. 160 C. Wystudzić.
Masa:
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku, ostudzić. Truskawki zmiksować z cukrem, dodać 4 łyżki rozpuszczonej żelatyny. podzielić na dwie części. Serki homogenizowane zmieszać z resztą żelatyny i podzielić na dwie części. Połowę truskawek zmieszać z połową serków i wyłożyć na spód. Zostawić do zastygnięcia. Resztę serka nakładac na pierwszą masę łyżeczką, tak by powstały \"chmurki\". Galaretkę przygotować ze szklanką wody. Gdy przestygnie zmieszać z resztą truskawek. Nałożyć na \"chmurki\". Wstawić do lodówki na conajmniej 3 godziny.
Smacznego!!!

--> podawac z bitą śmietaną

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Lubię takie ciasta.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    sezon w pełni i do tego takie pyszności;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Naprawdę niebo w gębie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    najsmaczniejsze połączenie jakie widziałem na DS
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    prawdziwe niebo :))
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !