Sposób przygotowania

1. Mąkę, ser, masło, cukier waniliowy i szczypte soli wyrobić n ajednolite ciasto. Następnie zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz. do lodówki, aby się schłodziło.
2. Wyjąć i rozwałkowac na grubość ok. 1 cm. Z ciasta wykroic prostokąty o wymiarach 5*5 cm.
3. Zrobićfarsz: jabłka zetrezc na tarce o grubych oczkach, dodac cukier i cynamon. Dobrze wyrobić. Na każdy prostokąt ciasta nałożyc przygotowany farsz. Rogi zagnieśc do środka. Rożki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika nagrzaego do temp. 180 stopni. Piec 20 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smaczne to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !