Sposób przygotowania

Wykonanie spodu:
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania puszystej masy. Margarynę rozpuścić. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem i kakao to wszystko przesiane przez sitko, rozpuszczoną margarynę, budyń.

Średnią blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i do tak przygotowanej blaszki przełożyć ciasto i pieczemy 15 min w 160 stopniach.

Wykonanie masy serowej:
Margarynę, cukier, żółtka mikserem ubijamy na puch, dodajemy przetarty przez sito twaróg, zapach i miksujemy przez chwilę na małych obrotach. Schłodzone wcześniej białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do sera budynie, kaszę mannę, proszek do pieczenia, pianę z białek, wszystkie te składniki należy wymieszać drewnianą łyżką.

Tak przygotowaną masę serową przekładamy na podpieczony spód i wkładamy do nagrzanego piekarnika 160 stopni - pieczemy ok. 45 minut. Wierzch dekorujemy według własnego gustu (u mnie jest to biała polewa czekoladowa).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładnie wygląda
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności! poproszę kawałek!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetycznyu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !