Sposób przygotowania

Odsączamy tuńczyka i odłożenia go na talerzyk. Cebulę siekamy w niedużą kostkę, czosnek czosnek obieramy z łupinek, siekamy drobno, teraz posypujemy go lekko solą i rozcieramy nożem. Listki kolendry siekamy niezbyt drobno i odkładamy, a łodyżki siekamy drobniutko. Oliwki przekrawamy na pół, w poprzek. Rozgrzewamy na patelni około 3-4 łyżki oliwy, wrzucamy czosnek, cebulę, płatki chili oraz łodyżki kolendry. Podsmażamy aż cebulka lekko się zeszkli. Kiedy to już nastąpi dodajemy pomidory, mieszamy i dusimy około 10 minut pod przykryciem, po tym czasie do sosu wrzucamy posiekane listki kolendry, oliwki, dodajemy sól i pieprz do smaku, po kolejnych 5 minutach duszenia dodajemy tuńczyka, staramy się zachować większe kawałki. Dusimy 5-8 minut. Gotowym sosem polewamy ugotowany makaron lub jak kto woli mieszamy go z makaronem a potem nakładamy. Porcje na talerzach polewamy oliwą z oliwek i posypujemy parmezanem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !