Sposób przygotowania

Mąkę przełożyć do miski i w środku zrobić zagłębienie. Pokruszone drożdże rozmieszać z odrobiną cukru i mleka. Wlać do zagłębienia w mące. Przykryć i odstawić na 15 min.w ciepłe miejsce. Następnie dodać cukier, masło, jajka, resztę mleka i zagnieść ciasto. Odstawić na 30 min. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Śliwki przekroić na pół, usunąć pestki i ułożyć na cieście. Skropić olejem. Piec 35 minut w temp. 180 stopni. Po wyciągnięciu natychmiast posypać cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Bardzo lubie placki ze śliwkami.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    moje ulubione;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super do kawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !