Sposób przygotowania

Chłodnik przygotowujemy minimum 2 godziny przed spożyciem, aby wytworzył się świetny aromat. Czosnek obieramy i przeciskamy, lekko solimy i mieszamy z jogurtem i śmietaną. Ogórka i rzodkiewkę bardzo dokładnie myjemy, a następnie ucieramy je razem ze skórką na średniej wielkości oczkach na tarce – dodajemy do jogurtu ze śmietaną i czosnkiem, doprawiamy do smaku sporą ilością poieprzu i soli i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny aby chłodnik nabrał wyrazistego smaku warzyw. Przed podaniem dodajemy trochę posiekanego koperku, a następnie rozlewamy do miseczek.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam czosnek.... A Twój przepis na pewno wypróbuję:)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    polecam:) robiłam ten chłodnik po raz pierwszy i wszystko wymyślałam sama - bardzo wszystkim smakował:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    pyszny chłodnik, i taki inny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !