Sposób przygotowania

ROZCZYN:
2 dag drożdży
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki mąki
ciepłe mleko

Przygotowujemy rozczyn: rozcieramy drożdże z cukrem, dodajemy mąkę i ciepłe mleko do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy w ciepłe miejsce od wyrośnięcia.

W tym casie utrzeć jajko z cukrem i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuszczamy w rondelku.

CIasto: Do przesianej mąki dodajemy wyrośnięty rozczyn, utarte jajko, mleko, wyrabiamy ciasto, dodajey stopniowo rozpuszczoną margarynę. Ciasto odstawiamy do ciepłego miejsca do wyrośnięcia (powinno podwoić swoją objętość).

Masa: serek miksujemy z cukrem, białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do serka.

Z wyrośniętego ciasta formujemy bułeczki (mi wyszło 6) , smarujemy powierzchnię masą z serka, odstawiamy jeszcze na 10 minut, wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jesteś pewna, że dodałaś właściwe zdjęcie? to co na zdjęciu wygląda raczej na trufle niż bułeczki...
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Zgadza się pomyliłam zdjęcie :) To miało się znaleźć w przepisie na kuleczki kokosowe :) Zaraz poprawiam!!!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Zgłosiłam pierwsze zdjecie do usunięcie. Więc zostało czekać.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !