Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i podbieramy małą garść, którą zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Pozostałe ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao, kwaśną śmietanę i zagniatamy. Na dno dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia kruszymy kakaowe ciasto, potem kruszymy jasne ciasto. Na wierzch ciasta rozkładany owoce rozmrożone i ocieknięte z soku. Zabieramy się za ubijanie białek. Schłodzone białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier, a na sam koniec dodać kartoflankę i dokładnie wymieszać. Pianą smarujemy wierz ciasta i na pianę ścieramy na tarce do jarzyn na grubych oczkach zmrożony kawałek odłożonego wcześniej ciasta. Blachę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy około 45 minut.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pleśniak z kazdymi owocami jest pyszny , no a z wiśniami dopiero....
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    wygląda rewelacyjnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    moje ulubione ciasto
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam pleśniaka, nie ważne czy z wiśniami czy agrestem zawsze jest dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !