Sposób przygotowania

Brokuły lub kalafiory umyć. Z kalafiorów odkrajać twarde, zdrewniałe liście i twardą część głąba, podzielić na różyczki. Pokroić w poprzek w niewielkie kawałki. Cebulę umyćlub oczyścić, drobno posiekać. Rozdrobnione warzywa wymieszać z oliwą i śmietaną, dodać drobno pokrojone śliwki i posiekane zielone listki pietruszki i bazylii. Wymieszać. Przyprawić sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !