Sposób przygotowania

Skórkę na pomarańczach wyszorować, obrać i gotować w wodzie przez ok. 15 minut. Wyjąć, ostudzić, skroić nożem tę białą część, a skórkę pokroić w kostkę. Wodę z cukrem zagotować, wrzucić do niej pokrojoną skórkę i gotować ok. 15-20 minut. Odsączyć, przełożyć do słoika dodać łyżkę cukru, wymieszać i zakręcić słoik. Zostawić do ostudzenia i włożyć do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super dodatek do ciast i deserów:)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    nie ma jak domowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    nigdy nie robiłam, skórkę zawsze do kompostownika wyrzucałam, teraz znam jej nowe przeznaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !