Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Kurczaka oczyścić ze skóry i kości,przepuścić przez maszynkę i starannie wymieszać z cebulą, zmiażdżonym czosnkiem, bułką tartą, roztrzepanymi jajkami i przyprawami.Uformować wałek. Kawałek folii aluminiowej nasmarować masłem, owinąć w nią roladę, włożyć do naczynia żaroodpornego,wlać trochę wody /ok. 0,5 szklanki/ i wstawić na 45 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po wyjęciu odczekac 10 minut , po czym odwinąć mięso i pokroić w plastry.Najlepiej smakuje z piure ziemniaczanym i surówką z marchewki i chrzanu.
Rolada tez pyszna na zimno do kanapek /wyjąc z folii gdy ostygnie, a pokroić po oziębieniu w lodówce/.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !