Sposób przygotowania

Składniki:
* 3 golonki z indyka
* 3 łyżki przyprawy do kurczaka pikantnej (ja użyłam Prymatu)
* 2 łyżki oleju
* 3 łyżki przyprawy do zup w płynie (u mnie Winiar)
* 2 duże gałązki lubczyku
* 2 łyżki octu balsamicznego
*
* jako dodatek u mnie młode ziemniaki z koperkiem i mizeria

Golonki umyć i osuszyć.Lubczyk opłukać, ew. podzielić na mniejsze gałązki.
Olej wymieszać z przyprawą do zup i octem balsamicznym.
Mięso natrzeć olejem, obficie posypać przyprawą do kurczaka pikantną.Ułożyć w pojemniczku,obłożyć lubczykiem.Przykryć i wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Mięsko piec w rękawie przez ok.1 godzinę w temp.200 stopni.Ew. posolić do smaku,choć niekoniecznie.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka z dodatkiem rzodkiewki.Mizeria była z kefirem, aby było lżej na talerzu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda rewelacyjnie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię lubczyk więc coś dla mnie!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam goloneczkę choć nie powinnam ani popatrzeć na ną...
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    cos pysznego !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !