Przepis i sposób przygotowania na: Golonka jak afrodyzjak.
* 3 golonki z indyka
* 3 łyżki przyprawy do kurczaka pikantnej (ja użyłam Prymatu)
* 2 łyżki oleju
* 3 łyżki przyprawy do zup w płynie (u mnie Winiar)
* 2 duże gałązki lubczyku
* 2 łyżki octu balsamicznego
*
* jako dodatek u mnie młode ziemniaki z koperkiem i mizeria
Golonki umyć i osuszyć.Lubczyk opłukać, ew. podzielić na mniejsze gałązki.
Olej wymieszać z przyprawą do zup i octem balsamicznym.
Mięso natrzeć olejem, obficie posypać przyprawą do kurczaka pikantną.Ułożyć w pojemniczku,obłożyć lubczykiem.Przykryć i wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Mięsko piec w rękawie przez ok.1 godzinę w temp.200 stopni.Ew. posolić do smaku,choć niekoniecznie.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka z dodatkiem rzodkiewki.Mizeria była z kefirem, aby było lżej na talerzu.