Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy golonkę i gotujemy na wolnym ogniu ok. 1 godziny. Odszumowujemy i wrzucamy groszek (suszony groch wcześnie moczymy 3h w letniej wodzie), skórę i gotujemy pod przykryciem ok. 45 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną włoszczyznę, wszystkie przyprawy oraz kostkę rosołową. Po kolejnych 30 minutach dodajemy jeszcze ziemniaki, majeranek i gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    grochówka jest najlepsza!
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    warto spóbowa?
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    lubię dobrze doprawioną grochówkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !