Sposób przygotowania

CIASTO: Białka ubić, dodać cukier. 3 żółtka rozmieszać z 2 łyżkami wody. Dodać do piany i na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto upiec w 180 st.
MASA: 35 ml mleka zagotować z cukrem. A w reszcie mleka wymieszać żółtka, mąkę, i wlać do gotującego się mleka. Gdy się zagotuje odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu.
Ciasto przekroić na pół. Dać na to trochę masy, na to dać biszkopty, wylać na to galaretkę z 1 opakowania. Poczekać aż stężeje, następnie na to dać masę, przykryć drugą częścią ciasta. Następnie posmarować masą i ozdobić nią mąki. Tak przygotowany placek zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pyszniutkie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Piękne ciasto, a przepis na pewno wypróbuję:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super ciasto
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !