Sposób przygotowania

Ogórki gruntowe myjemy i oczyszczamy. Wkładamy do słoika, dodajemy gotową przyprawę do kiszenia ogórków. Zalewamy gotowaną gorącą wodą z dodatkiem 1 łyżki soli. Na litrowy słoik potrzeba 1 litra wody i 1 łyżki soli. Dodajemy posiekany koperek. Słoik odstawiamy w ciepłe miejsce, najlepiej w temperaturze pokojowej. Ogórki gotowe do jedzenia po ok 3-4 dniach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubie takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    wczoraj robiłam słoiki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    uwielbiam je, a moja kobieta wręcz odwrotnie hehe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja też najbardziej lubię małosolne.
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetne ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię małosolne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !