Sposób przygotowania

Spód biszkoptowy podstawowy upiec samemu lub użyć gotowego.Żelatynę rozmieszać w 3 łyżkach gorącej wody i schłodzić .Śmietanę dobrze schłodzoną ubić mikserem na sztywno.Cały czas ubijając dodawać małymi porcjami adwokat i żelatynę.Na spód biszkoptowy wyłożyć 1/2 kremu,bezy powciskać do kremu.Na wierzch wyłożyć pozostałą część kremu.Wierzch posypać obficie gorzkim kakao lub posypać startą białą czekoladą.Schładzać kilka godzin w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Pomysłowe!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Ale pyszności!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    rewelacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wow!! jak dla mnie rewelacja!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zjadłabym z wielką chęcią:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wiesz co dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zapowiada si? super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    rewelka
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    pychotka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo podoba mi się Twoje ciasto.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo mi się podoba to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne ciasto
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    A czy jak bezy powciska się w ta krrmowke to nie rozpuszcza sie ? Jadlam.to.ciastp.bylo.pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    nataella

    mam pytanie czy jak do kremowki powciskami te bezy to czy one sie nie rozpuszcza ? jadlam to ciasto jest cudowne ale martwie sie ze jak ja je zrobie to moze stac sie tak jak napisalam w pytaniu pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Śmietana jest ubita na sztywno z adwokatem i żelatyną, więc krem jak się schłodzi jest zwarty i jak powciskasz bezy to się nie rozpłyną, ale ciasto trzeba przechowywać w lodówce:)
  • 0
    dsc_0412
    Opublikowano

    BobMay

    spolszczona nazwa, ale ciasto dokładnie identyczne jakie od lat kupuję w cukierni pod nazwą Kostka alpejska. Kropka w kropkę i nawet wczoraj jedliśmy
  • 0
    dsc_0412
    Opublikowano

    BobMay

    Kupnem na bank bo nawet posypać ta sama
  • 0
    dsc_0412
    Opublikowano

    BobMay

    Posypka ta sama więc jest kupne i nazwa nie jest ważna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !