Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowa pianka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
śmietana 1 łyżka
jogurt naturalny 2.1/2 szklanki
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
nektarynki 3 sztuki
galaretka agrestowa 2 sztuki
serek homogenizowany 25 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowa pianka

Herbatniki zmielić, wymieszać z płynnym masłem i 1 łyżką śmietany, wyłożyć tą masą dno formy i schłodzić w lodówce. Kremówkę ubić osobno, żelatynę rozpuścić małej ilości wody, ubić z jogurtem i cukrem, dodać do jogurtu serek i kremówkę tężejące wylać na herbatniki. Na wierzch poukładać owoce pokrojone w kosteczkę. Galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wody i gęstniejącą wylać na poukładanych owocach. Zostawiamy w lodówce do następnego dnia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 11.03.2012 10:31
super
IZABELA29 08.03.2012 08:05
pysznie i kolorowo
Monika191 01.03.2012 14:37
bardzo mi się podoba Jogurtowa pianka :)
Gosia40 28.05.2011 22:16
Pyszny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak