Sposób przygotowania

Ciasto: Żółtka ubić ze słodzikiem do białości, nie przerywając ubijania dodawać kolejno: zmielone otręby, jogurt, proszek do pieczenia, kakao i mleko w proszku. Na końcu łyżką wmieszać do ciasta ubite na sztywną piane białka. Rozsmarować ciasto na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 - 15 minut. Ostudzić, przekroić na 2 połowy.

Krem: z mleka odlać 0,5 szklanki, rozmieszać w niej słodzik i mazeinę. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować do zgęstnienia. Przestudzić. Do serka dodawać po łyżce ciepły budyń, cały czas miksując. Na końcu dodać aromat i barwnik. Miksować do połączenia składników. Krem rozsmarować na 1 połowie ciasta, przykryć druga połową. Wierzch również posmarować kremem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    piękne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    co to ta mazeina?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !