Sposób przygotowania

Ciasto: żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości, nie przerywając miksowania dodawać kolejno: zmielone otręby, jogurt, mleko w proszku, proszek do pieczenia, barwnik i aromat. Miksować wszystko przez 2 minuty. Na końcu łyżką należy wmieszać do ciasta ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto rozsmarować na wyłożonej papierem dużej blasze, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 - 15 minut.
Krem: Z mleka odlać 0,5 szklanki - rozmieszać w niej mazeinę i słodzik. Resztę mleka zagotować, do wrzącego wlać mieszankę i gotować przez 2 - 3 minuty ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, przestudzić. Ciepły budyń zmiksować z serkiem oraz aromatem.
Ciasto przekroić na pół. Każdą połowę nasączyć herbatą. Krem podzielić na 2 części. Jedną rozsmarować na połówce ciasta, przykryć pozostałym ciastem, wierzch posmarować kremem. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !