Sposób przygotowania

Do garnka z wodą i obraną oraz pokrojoną włoszczyzną włożyć boczek i przyprawy, gotować ok. pół godziny.Wsypać kaszę, gotować dalej 20 minut. Potem dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Osobno ugotować kapustę, bo kwas z niej opóźnia gotowanie innych składników. Połączyć, gdy ziemniaki będą miękkie, w razie potrzeby doprawić do smaku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    moja Babcia właśnie taki gotowała - uwielbiam kapuśniak z kaszą
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Lubie kapusniak ale z kasza jeszcze nie jadlem !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    kapuśniak z kaszą? ciekawe jak smakuje, osobno lubię i kapuśniak i krupnik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    lubię kapuśniak; z kaszą jeszcze nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    z kasza nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a dla mnie to coś nowego,takiego kapusniaku nigdy nie jadłam.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    nie znam takiej wersji kapusniaku... ciekawi mnie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !