Sposób przygotowania

Przesiewamy mąkę i mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Jaja wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodajemy mąkę, wlewamy porcjami mleko, cukier waniliowy, szczyptę soli, a na końcu stopiony, letni tłuszcz cały czas mieszając.
Drobno posiekane bakalie obsypujemy łyżką mąki, wkładamy na rozrobioną masę i delikatnie mieszamy.
Formę babkową (najlepiej z kominkiem) lub keksową smarujemy cienko masłem i sypiemy bułką tartą.
Przelewamy ciasto i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 45 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !