Sposób przygotowania

Ryż sparzyć, zalać zimną wodą i gotować z łyżką wody oraz masła i odrobiną soli do miękkości.

Grzyby opłukać, ugotować w niewielkiej ilości wody z cebulą. Grzyby posiekać.

Z łyżki masła i dwóch łyżek mąki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić wywarem z grzybów, dodać śmietaną i posiekane grzyby, przyprawić solą i pieprzem do smaku, zagotować. Dodać przyprawę magi.

Gotowy ryż podawać z sosem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam dania z grzybami;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !