Sposób przygotowania

Posiekać mąkę z miękkim tłuszczem, dodać cukier, jajka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto i wylepić nim duż formę. Ułożyć na cieście obrane i pokrojone na cząstki jabłka. Ugotować na wodzie, cukrze budyń.Gorący wyłożyć na owoce i równomiernie rozsmarować na jabłkach. Z białek ubić pianę, utrwalić cukrem, dodać żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, po czym delikatnie wymieszać. Masę jajeczną wyłożyć na budyń. Przekładaniec wstawić do gorącego piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !