Sposób przygotowania

Orzechy zmielić, rodzynki oprószyć mąką. 3 szklanki mąki wymieszać z proszkiem i sodą. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok. 0,5 x 0,5 cm. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Nie przerywając ubijania dodawać kolejno: olej, mąkę, kakao, orzechy, cynamon i mleko. Ciasto ma być bardzo gęste. Na końcu łyżką wmieszać do niego jabłka oraz rodzynki. Dużą tortownicę z kominkiem wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 60 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !