Sposób przygotowania

Mąkę rozrobić z rozczynem drożdży i letniego mleka, dodać 4 żółtka, jedno białko oraz szczyptę soli. Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ostygnięte ciasto rozwałkować do grubości połowy palca. Na ciasto nałożyć warstwę masła, ciasto złożyć i rozwałkować do poprzedniej grubości. Tak samo rozwałkować i przełożyć masłem z 3 razy.

Kapustę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, poszatkować i udusić na maśle z cebulą. Oddzielnie ugotować grzyby, odcedzić, posiekać, dodać do kapusty.
Jajka (4 sztuki) ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać a następnie dodać do kapusty.

Farsz przyprawić magi, pieprzem ziołowym, czarnym, wymieszać, położyć na ciasto, posmarować rozpuszczonym masłem, zawinąć ciasto, zlepić boki, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika na ok. 20-30 min.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !