Sposób przygotowania

Szparagi kroimy na 3-centymetrowe kawałki, podsmażamy w rondelku na maśle przez ok. 5 min (tak, by nie spalić masła i nie przyrumienić szparagów). Wlewamy bulion i gotujemy do momentu, kiedy szparagi lekko zmiękną. Wyciągamy ok. 1/5 szparagów (później dodamy je do kremu) a pozostałe jeszcze chwilę gotujemy. Jak szparagi zmiękną studzimy, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odłożone wcześniej kawałki szparagów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    nie jad?am jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię taka zupkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !