Sposób przygotowania

Masło posiekać z mąką i solą. Dodać 4 łyżki wody i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Podsmażyć, a następnie ostudzić i dodać jajko oraz śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej wcześniej formy do tarty. Na wierzch położyć farsz i posypać startym serem. Zapiekać do momentu aż się zarumieni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    na pewno pyszne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    uwielbiam szpinak
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wykwintne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna, uwielbiam szpinak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !