Sposób przygotowania

Do 1,5 l wody dodajemy czosnek,listki,ziele ang.sól peklowa,cukier i sól kuchenną (mieszamy)
Golonki myjemy porządnie. Wkładamy do garnka i zalewamy naszą wodą z przyprawami.Przykrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc.Żeby była smaczniejsza to peklujemy ją pare dni----ale ja sie nie mogłam doczekac tej goloneczki i tylko dałam na noc ;D
Po tym czasie wyjmujemy .Do naczynia zaroodpornego włewamy pół piwka i kładziemy goloneczki.Ja dodałam jeszcze dodatkowo 2 listki laurowe na mięsko.Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy ok 2h od czasu do czasu polewając je piwem i przekrecając.30 minut przed końcem pieczenia wrzucamy nasze mrożonki i cebulkę pokrojona w krążki.Znowu polewamy piwkiem i pieczemy. . . .
Podajemy na goraco z zimnym piwkiem :-)))

Pyszna pachnąca goloneczka + zimne piwko = niebo w gębie ;)

SMACZNEGO . . . . . .

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przepysznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ewcia,goloneczka pierwsza klasa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    DOROTA/PATI197799

    bardzo lubię tego typu dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    everay

    świetny przepis, już wiem co zrobię z golonką w zamrażarce:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !