Sposób przygotowania

1. Śledzie mocz godzinę w zimnej wodzie. Marchewki oczyść, ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Zetrzyj na tarce o duzych oczkach. Cebulę obierz, pokrój na ćwiartki.
2. Olej wlej na patelnię, wrzuć cebulę, postaw na ogniu. Smaż, aż sie zrumieni. Dodaj marchewki, wymieszaj. Zdejmij z ognia. Dodaj koncentrat pomidorowy i rodzynki, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Przełóż do miski, ostudź. Przykruj folią spożywczą, wstaw na noc do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !