Sposób przygotowania

Schłodzone białka ubić na pianę. Cały czas ubijając dosypywać cukier puder. Następnie żółtka. Na końcu dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dno tortownicy o średnicy 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. wlac ciasto. Włożyć do piekarnika i piec około 35 minut w temp 160 C.
Smacznego!!!

--> ten biszkopt wyrasa tylko troszkę ale można go przekroić bez problemu na dwa cienkie blaty, może być też podstawą pod owoce zalane galaretką
--> ważne żeby papierem wyłozyć tylko dno tortownicy. Jeżeli nie macie papieru to bułką tartą (lub mąką) nie należy sypać boków tortownicy gdyż wtedy biszkopt wogóle nie urośnie

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !