Sposób przygotowania

Ciasto:
Składniki na ciasto zagnieść, przełożyć do dwóch równych blach i piec 15-20 minut w 180*. a następnie schłodzić.
Krem:
Śmietanę ubić na puszystą masę następnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę.
Polewa:
Puszkę gotować zamkniętą około 3 godziny. Można też użyć gotowej masy kajmakowej.
Wykonanie całości:
Na ciasto wykładamy krem śmietanowy. Na to kładziemy drugie ciasto a na górze rozsmarować ugotowane mleko. Na wierzch można jeszcze zetrzeć kilka kostek czekolady.
Placek najlepiej zrobić 1 dzień wcześniej gdyż następnego dnia dopiero jest odpowiednio miękki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Jejku, ale mi narobiłaś ochoty na to ciasto. Wygląda przepysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Musi być pyszne .
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    jak ja lubię to ciasto-mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pewnie i tak mi się nie uda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    uda się uda, jest przepyszne a wcale nie takie trudne :) powodzenia życzę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha takie ciacho
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    muszę koniecznie je zrobić...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacja pozazdrościć
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jadłam to cisto, jest przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !