Sposób przygotowania

Dzisiaj niestety w zapiekance nie jest uzyte ravioli bo nie dostałam go nigdzie w okolicy za to w Lidlu było tortelini z serami wiec tez moze byc ostatecznie. Ravioli gotujemy al dente odcedzamy przelewamy woda. Cebule w kostke smażymy na patelni do miekkosci, osobno kroimy w talarki pieczarki i na oliwie tez smazymy az odparuje sok. Doprawic sola i pieprzem. Naczynie wysmarowac tłuszczem wsypac cebule i pieczarki, wymieszac wcisnac czosnek wymieszac. Doprawic. Wlac smietane, wymieszac. ma byc gesty sos. dodac ravioli, wymieszac dokładnie. Wsypac duzo! oregano. Smak ma byc smietanowo-czosnkowo-oreganowy. Do srodka scieram troche sera i mieszam wszystko. Doprawiam do smaku. Na gore starta gruba warstwa sera. Przykrywam i daje do piekarnika na 180C na jakies 15 minut potem odkrywam i dopiekam az ser sie zrumieni. Gotowe!
Zapiekanką ostatnio nakarmiłam 15 znajomych tyle tylko ze to naczynei wtedy było pełne:)
Szkoda tylko ze te zdjecia nie sa takie okazałe trudno ja ładnie przedstawic, ale na szczęście smakuje lepiej niz wyglada

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda także dobrze :) Muszę wypróbować przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !