Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem, dodać zimne masło lub margarynę, posiekać nożem. Następnie wsypać cukier, wbić jaja, wymieszać wszystkie składniki i szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 równe części i osobno upiec dość cienkie placki w temperaturze 180 stopni na jasno złoty kolorJeden jeszcze ciepły placek rozkruszyć w misce, dodać bakalie, kakao, olejek rumowy i przegotowane letnie mleko. Utrzeć na jednolitą masę. Drugi placek posmarować konfiturą, przykryć utartą masą i schłodzić. Na wierzch wylać zastygającą galaretkę przygotowaną w 3/4 wody podanej na opakowaniu. Wstawić bajaderkę do lodówki. Gdy galaretka zakrzepnie, pokroić całość na kwadratowe ciastka. Kto chce może jeszcze każdą porcję udekorować kremówką i kandyzowaną wisienką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !