Sposób przygotowania

1. Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać pół szklanki cukru. Pianę połączyć z zółtkami. Obie mąki przesiać, małymi porcjami dodawać do masy jajecznej. Biszkopt wymieszać. Rozsmarować na dużej blasze. Piec 15 min. w temp. 180 stopni.
2. Ciasto wystudzić i pociąć na 4 prostokąty. Śmietanę ubić z zagęstnikiem, resztą cukru i cukrem waniliowym. Truskawki pociąć na połówki. Konfiturę podgrzać i przetrzeć przez sitko.
3. Placki przełożyć bitą śmietaną, owocami i konfiturą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    smaczny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !