Sposób przygotowania

W rondelku grzejemy 1/4 litra wody z masłem i szczyptą soli,kiedy masło się rozpuści,zdejmujemy z ognia wsypujemy z ognia i mieszamy.Znowu stawiamy na ogniu i drewnianą łyżką energicznie wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie i nie będzie przywierać do rondla i łyżki.Zdejmujemy z ognia i dodajemy jajka cały czas ubijając.Rozgrzewamy olej by był gorący ale nie dymił,ciasto nabieramy łyżeczką i zsuwamy zwilżonym wodą palcem.Smażymy na złoty kolor wyjmujemy osączamy i posypujemy cukrem.Podajemy gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super - ja piekłam takie w piekarniku i jakos były dobre więc chyba nie trzeba tyle tłuszczu używać...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !