Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka nadal ubijać dodając olej i mleko. Do ubitej piany wsypać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać, podzielić na 2 części dodając do jednej kakao i aromat rumowy. Do wysmarowanej formy wlewamy po łyżce naprzemiennie ciasto. Pieczemy do 60min w temp 180st, po upieczeniu polewamy polewą czekoladową

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pięknie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ładna i zawsze smaczna zebra :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sisi1906

    smacznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    cudeńko kulinarne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łucja

    piękna zebra Ci wyszła :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pysznie :)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    śliczna i smaczna babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !