Sposób przygotowania

Kaszę zalać 4szkl zimnej wody,osolić ,ugotować na sypko ,przykryć i odstawić na bok.Grzyby zalać szklanką wody ,moczyć 20min.Ugotować w tej samej wodzie.Włoszczyznę oczyścić ,umyć,włożyć do rondla ,zalać wodą i ugotować.Grzyby i włoszczyznę odcedzić na sicie,zemleć.Cebulę obrać ,posiekać,zrumienić na rozgrzanym oleju.Kaszę połączyć z cebulą ,zmieloną włoszczyzną i grzybami ,wbić jajko.Przyprawić do smaku solą ,pieprzem i majerankiem,dodać szczypiorek,wymieszać .Smalec rozgrzać na patelni .Z masy uformować nieduże kotlety ,obtoczyć w bułce smażyć 5min .Podawać gorące.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !