Sposób przygotowania

białka ubić z cukrem na sztywno,masło rozpuścić,przestudzić i zmiksować z mąką dodać ubite białka i miód,delikatnie wymieszać,ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany,rozłożyć na blasze papier do pieczenia i łyżką wykładać ciasto formując kółka upiec w temp.180st.ok.5min.żeby zrumieniły się brzegi,pucharki lub miseczki szklane odwrócić do góry dnem i posmarować cienko olejem posypać mąką i kłaść na nie gorące placki uformować palcami,galaretkę ropuścić w szklance wrzątku jak zastygnie pokroić,owoce obrać i pokroić,napełnić zdjęte z miseczek lub pucharków zastudzone ciastka posypać orzechami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !