Sposób przygotowania

mąkę wymieszać z kminkiem,szczyptą soli,2 łyżkami wody i miękką niecałą margaryną,zagnieść ciasto,schłodzić,rozwałkować na gr.0,5cm.przełożyć do tortownicy,nakłuć widelcem i upiec w temp.180st.ok.15min.boczek pokroić w kostkę,podsmażyć pory oczyścić umyć i pokroić w krążki chwilę poddusić na maśle,oprószyć tymiankiem i solą,ser biały zmiksować z żółtkami i resztą margaryny,wymieszać z mąką ziemniaczaną,boczkiem,porami,pokrojonym w kostkę serem i ubitymi białkami,doprawić do smaku,masę wyłożyć na placek i upiec w temp.180st.ok.40min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    odpowiada mi to połączenie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    musi być pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !