Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik litewski z bakaliami .

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
mąka żytnia
masło
cukier
kefir
miód
jajko
bakalie
tłuszcz do formy
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik litewski z bakaliami .

Wszystkie bakalie posiekać, wymieszać z łyżką mąki . Jajka ubić z cukrem.Miód rozpuścić z masłem , wystudzić .Dodać jajka ubite z cukrem, bakalie i przyprawę piernikową.Mieszając wlewać kefiri partiami dosypywać mąkę i sodę . Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy ,piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak