Sposób przygotowania

1.Wafle(pokruszone),cukier i masło wymieszać.Masę rozłożyć w średniej tortownicy i wstawić do lodówki na 30 minut.
2.Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody,rozpuścić,podgrzewając,przestudzić.Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku.Śmietanę ubić .Twarożek utrzeć z mlekiem i cukrem pudrem,połączyć ze śmietaną i żelatyną,wyłożyć na masę orzechową,odstawić do stężenia na 1 godzinę.
3.Jabłka umyć,wyciąć gniazda nasienne,miąższ pokroić rozłożyć na masie serowej posypać cukrem waniliowym i polać tężejącą galaretką cytrynową.
RADA:Spód można wymienić na inne wafle lub biszkopty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !