Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko, cebulkę (wcześniej podsmażoną), wyciskamy ząbek czosnku, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku przyprawami, całość dokładnie mieszamy. Wykładamy mięso do naczynia do 1/3 wysokości i układamy ugotowane na twardo jajka, zakrywamy resztą mięsa. Do rozgrzanego (170stopni) piekarnika wkładamy naszą pieczeń na ok.godzinę. Można jeść na gorąco z ziemniczkami, bądź w wersji kalorycznej na kawałku razowego chleba, bądź jako przekąskę. POLECAM:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wow, muszę jutro wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    Bardzo lubię :) Czasem jeszcze dodaję do mięsnej masy wysmażone pieczarki. Też pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię podobnie, smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja tez robię podobną, dodaję jeszcze starte pieczarki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !