Sposób przygotowania

Do stopionego w rondelku masła wsypać pokruszone herbatniki, mieszając podgrzrwać 2 minuty. Odłożyć 3 łyżki okruszkowego ciasta, resztę wysypać na dno tortownicy o średnicy 26 centymetrów i ugnieść lekko łyżką. Ubić mikserem 4 żółtka i 2 białka ze 170 gramami cukru pudru. Do zmielonego sera dodać masę jajeczną i cukier waniliowy. Całość miksować przez 5 minut. Wlać śmietanę, esencję i sok z cytryny.Wymieszać i wylać na okroszkowy spód. Przykryć kawałkami brzoskwiń. Ubić sztywną pianę z 2 białek i 30 gramami cukru pudru. Rozsmarować na owocach posypać ciasto resztą okruszkowego ciasta. Piec przez 30 minut na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 180 stopni lub 40 minut w prodiżu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny,super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    to musi byc pysznosc...super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !