Sposób przygotowania

Śledzie oczyszczamy płuczemy zachowując ikrę i mlecze.Cebulę drobno siekamy sparzamy wrzątkiem i przelewamy zimną wodą.Miękisz z bułki zalewamy śmietaną.Natkę mieszamy z masłem.Starannie mieszamy ikrę mlecze posiekaną cebulę bułkę i natkę z masłem,nadzienie przyprawiamy do smaku.Przygotowanym nadzieniem faszerujemy śledzie,smarujemy je olejem lub oliwą.Każdą rybę oddzielnie zawijamy w papier do pieczenia układamy na blasze wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 min z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Rewelacja.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !