Sposób przygotowania

Kapustę zagotować w wodzie. Seler i marchew obrać i pokroić w ok.4 cm słupki. Krótko poddusić na oleju, dodać do kapusty. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, wrzucić go garnka. Pieczarki pokroić w półplasterki, poddusić i też dodać do garnka. Gotować do miękkości. W tym czasie usmażyć z jajek 2 naleśniczki. W tym celu jajka rozbełtać, lekko posolić i usmażyć. Pokroić je w dowolne paseczki. Do zupy dodać koncentrat i przyprawy. Mąkę rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody i zagęścić nią zupę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Na koniec wrzucić pokrojone naleśniczki z jajek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !