Sposób przygotowania

Szpinak oczyścić. Podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, szczyptę słodkiej papryki. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Ugotowane na twardo jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Na plastry szynki nakładać porcje szpinaku oraz ćwiartkę jajka, złożyć plastry na połowę. Białko jajka rozmieszać widelcem, na drugi talerz wsypać bułkę tartą. Plastry panierować w białku i bułce tartej, smażyć na rumiano.
Sos majonezowy: majonez wymieszać z jogurtem, serem i koperkiem, dodać sól oraz pieprz, dokładnie wymieszać. Przelać do sosjerki. Usmażone plastry szynki podawać z sosem i ćwiartkami pomidorów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajne;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !