Przepis i sposób przygotowania na: Szpinaczki z szynką
Sos majonezowy: majonez wymieszać z jogurtem, serem i koperkiem, dodać sól oraz pieprz, dokładnie wymieszać. Przelać do sosjerki. Usmażone plastry szynki podawać z sosem i ćwiartkami pomidorów.
szpinak | 40 dkg |
czosnek | 1 ząbek |
masło | 1 łyżka |
duże plastry szynki drobiowej (konserwowej) | 8 plastrów |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
olej do smażenia | 5 łyżek |
sól, pieprz, przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- | do smaku |
majonez | 3 łyżki |
jogurt | 3 łyżki |
ser feta | 100 gram |
posiekany koperek | 2 łyżki |
białko | 1 sztuka |
jajko ugotowane na twardo | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: